Gıda güvenliği kültürünün ne olduğuna dair tek ve kabul edilmiş bir tanım yoktur. GFSI Gıda Güvenliği Kültürü’ nü şu şekilde tanımlamakt
Gıda güvenliği kültürünün, kimse izlemediğinde ne olacağını belirleyen tutumları, inançları, uygulamaları ve değerleri kapsadığına inanıyoruz. Bir işletmenin kültürü, işletmedeki herkesin davranışını etkileyen paylaşılan değerlerden ve yazılı olmayan normlardan (iyi ve kötü) oluşur. Yönetimin ve çalışanların günlük davranışları, işletmenizin kültürünün bir yansımasıdır. Güçlü bir gıda güvenliği kültürüne sahip bir işletme, çalışanlarına ve müşterilerine, güvenli gıda üretmenin sadece haftalık bir toplantıda tartışılacak bir şey değil, önemli bir bağlılık olduğunu gösterir.
Kötü gıda güvenliği kültürü, birçok gıda hijyen ihlaline yol açabilir. Temizlik, çapraz bulaşma ve uygun olmayan depolama, çok kolay bir şekilde ciddi hastalıklara neden olabilir. Gıda hijyeni ihlalleri medya aracılığı ile hızla yayılır ve bir gecede itibarınızı zedeleyebilir.
Negatif gıda güvenliği kültürüne (veya oturmamış bir gıda güvenliği kültürüne) sahip bir işletmede şunları fark edebilirsiniz:
Değerlendirme, güçlü bir gıda güvenliği kültürü oluşturma açısından ne durumda olduğunuzu anlamanıza yardımcı olur. Gıda Güvenliği Kültürünü nasıl değerlendirebileceğinize dair bazı örnekler şunlardır:
Motorlu taşıtlar için kullanılan özel ikaz lambaları, güvenliği artırmak ve acil durumlar için farkındalık yaratmak…
CE Belgesi Nedir? Ürünlerin Avrupa Yolculuğundaki Anahtar Günümüz rekabetçi pazarında, ürün güvenliği sadece bir gereklilik…
EN 1090 Belgesi Nedir? Çelik ve Alüminyum Yapılar İçin Vazgeçilmez Kalite Standardı İnşaat sektöründe kullanılan…
Patlamadan Korunma Dokümanı Nedir? Patlamadan Korunma Dokümanı (PKD), iş yerlerinde patlama risklerini belirlemek, değerlendirmek ve…
Gost Belgesi Nedir? Neden Gereklidir? GOST R sertifikası, ürünlerin kalitesini ve gerekli teknik standartlara, kalite…
Tahribatsız Muayene (NDT – Non Destructive Testing) Nedir? Tahribatsız Muayene, kısa adıyla NDT (Non Destructive…