Gıda güvenliği kültürünün ne olduğuna dair tek ve kabul edilmiş bir tanım yoktur. GFSI Gıda Güvenliği Kültürü’ nü şu şekilde tanımlamakt
Gıda güvenliği kültürünün, kimse izlemediğinde ne olacağını belirleyen tutumları, inançları, uygulamaları ve değerleri kapsadığına inanıyoruz. Bir işletmenin kültürü, işletmedeki herkesin davranışını etkileyen paylaşılan değerlerden ve yazılı olmayan normlardan (iyi ve kötü) oluşur. Yönetimin ve çalışanların günlük davranışları, işletmenizin kültürünün bir yansımasıdır. Güçlü bir gıda güvenliği kültürüne sahip bir işletme, çalışanlarına ve müşterilerine, güvenli gıda üretmenin sadece haftalık bir toplantıda tartışılacak bir şey değil, önemli bir bağlılık olduğunu gösterir.
Kötü gıda güvenliği kültürü, birçok gıda hijyen ihlaline yol açabilir. Temizlik, çapraz bulaşma ve uygun olmayan depolama, çok kolay bir şekilde ciddi hastalıklara neden olabilir. Gıda hijyeni ihlalleri medya aracılığı ile hızla yayılır ve bir gecede itibarınızı zedeleyebilir.
Negatif gıda güvenliği kültürüne (veya oturmamış bir gıda güvenliği kültürüne) sahip bir işletmede şunları fark edebilirsiniz:
Değerlendirme, güçlü bir gıda güvenliği kültürü oluşturma açısından ne durumda olduğunuzu anlamanıza yardımcı olur. Gıda Güvenliği Kültürünü nasıl değerlendirebileceğinize dair bazı örnekler şunlardır:
Çevreye Duyarlı Yönetim Artık Bir Zorunluluk! Günümüz dünyasında çevreye saygılı olmak artık sadece bir tercih…
Birleşik ısı ve güç sistemleri (Cogeneration – Kojenerasyon), işletmelerin elektrik ihtiyaçlarını yerinde üreterek karşılamanın yanı…
İş yerlerinde güvenli bir çalışma ortamı oluşturmanın en temel adımlarından biri, kullanılan makine, ekipman ve…
Elektrik enerjisi, modern yaşamın en temel unsurlarından biridir. Ancak doğru şekilde tesis edilmemiş veya düzenli…
Enerji verimliliği günümüzde sadece maliyet avantajı sağlamaktan öte; sürdürülebilirlik, çevresel sorumluluk ve rekabet gücü açısından…
In Vitro Diagnostik (IVD) ürünleri üreten firmalar için kalite yönetim sistemi, yalnızca bir zorunluluk değil;…