Sevgili Arkadaşlar merhaba,

2020 yılının ilk bülteninde yine beraberiz. Kocaman bir yılı daha geride bıraktık. Artık bir rutinimiz olan yılbaşı eğlencemizde hep beraber 2019 yılını değerlendirme fırsatı bulduk, şarkılar, türküler söyledik ve eğlendik. Ben sizlerle beraber olduğum için çok mutlu oldum umarım sizler de iyi vakit geçirmişsinizdir.

Yılbaşı konuşmamda da belirttiğim gibi, 2019 yılında ülkemizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen şirketimizin büyüme trendi devam etti. Yine rakiplerimizden sıyrılabildiğimiz, olumlu yönde ayrıştığımız bir yıl oldu. Hep söylerler ya zor olan yukarı çıkmak değil yukarıda kalabilmektir. Bizim içinde asıl mesele artık bu, yukarıda kalabilmek. Bu hedefimize ulaşabilmek, yani yukarıda kalabilmek için 2020’ de neler yapmalıyız? Bu konuda kendimce bazı hedefler belirledim ki bu hedeflere nasıl ulaşacağımızı yönetici arkadaşlarımızla tartışacağız ve uygulayacağımız yöntemleri yakın zamanda belirleyeceğiz.

Öncelikli hedefimiz daha kurumsal bir şirket olabilmek. Kurumsal bir şirkette düşünüp yapamadıklarımız, zaman bulup da ele alamadıklarımız, geciktirdiklerimiz ve aklımızdan geçirip söyleyemediklerimiz ortaya çıkar. Bu yaratıcılığımızı ve dolayısıyla başarılarımızı arttırır. Kurumsallık, yakaladığımız bu başarıları sürdürülebilir kılar. Dolayısıyla bizlerin geleceğe daha güvenle bakmamızı ve şirketimize aidiyet duymamızı sağlar. Kurumsallaşma, ortak aklı tesis ederek katılımcı yönetime imkân sağlar. Kurumsallaşma ve sistemsel çalışma yılbaşı konuşmam da belirttiğim gibi ancak hepimizin katkılarıyla tesis edilebilir. Bu yüzden hepinizin katkısına çok ihtiyacımız var.

Bu doğrultuda bireysel gelişimimize önem vermeliyiz, kariyer hedeflerimizi ve performans değerlendirme kriterlerimizi oluşturmalıyız. Bireysel gelişim, kariyer planları ve performans değerlendirme sistemi olmadan kurumsal bir firma olabilmemiz mümkün görünmüyor. Bu konuda yine ben ve yönetici arkadaşlarıma büyük sorumluluk düşüyor, eksiklerimizin ve sorunların bilincindeyiz. Umarım 2020 yılı bu sorunların üzerine gidip kurumsallaşmanın temellerini sağlamlaştırdığımız ve sistemimizin inşasına hız verdiğimiz bir yıl olur.

Hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklar, yeni yılın siz ve sevdiklerinize sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar getirmesini dilerim.

Mehmet Işıklar

Genel Müdür